Home Gitaar accessoires Doe-het-zelf, je eigen gitaar bouwen met een gitaar bouwpakket

Doe-het-zelf, je eigen gitaar bouwen met een gitaar bouwpakket

0
Doe-het-zelf, je eigen gitaar bouwen met een gitaar bouwpakket

Dit heeft een vreemde aantrekkingskracht op mij – vreemd omdat ik niet erg handig met gereedschap ben. Maar Youtube video’s waarin mensen – amateurs en professionals – een gitaar bouwen en hun hobbyproject voltooien kunnen rekenen op mijn onverdeelde aandacht en fascinatie.

Je kunt op Youtube een serieuze opleiding tot gitaarbouwer volgen met al die video’s. Als je de benodigde handigheid en gereedschappen hebt, is dit een route die je kunt overwegen. Waarom zou je een gitaar kopen als je zelf het perfecte instrument kunt bouwen? Er zijn online vele leveranciers te vinden waar je hout, kant-en-klare halzen, draad voor frets en alle andere materialen en gereedschappen die je nodig hebt om je gitaar zelf te bouwen kunt kopen.

Het kan zo simpel zijn als het kopen van een aantal kant-en-klare onderdelen – body, hals, pickup, elektronica – of een volledig gitaar bouwpakket en ze in elkaar te zetten. Of zo ingewikkeld als het kopen van een stuk hout en je gitaar vanaf nul zelf op te bouwen. Welke manier je ook kiest, uiteindelijk heb je precies de gitaar die je wilt, voor minder geld dan wanneer je in de winkel een gitaar koopt. Tenzij je manuren, gereedschap en materiaal meerekent.

Ben je een handige Harry? Check de video’s in de links en bepaal of dit de route is die je moet nemen.

Een gitaar bouwen, deel 1: de hals

Kit Telecaster Bouwen, deel 1

Kit Telecaster Bouwen, deel 1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in