Home Akoestische gitaar Linkshandige akoestische gitaar kopen tips

Linkshandige akoestische gitaar kopen tips

0
Linkshandige akoestische gitaar kopen tips

Een traditionele akoestische gitaar spelen is een uitdaging voor een linkshandige speler. Met behulp van een gitaar voor linkshandigen is de oplossing. Het uitzoeken van een gitaar is niet alleen een modieuze verfijning; het is ook afhankelijk van je vaardigheden, muziek voorkeur, en je lichaamsgrootte. De juiste linkshandige akoestische gitaar kopen kan via Bax-Shop, en laat de wereld zien wat je kunt.

>> Shop hier voor linkshandige akoestische gitaren >

Gitaar stijlen

Er zijn veel gitaar stijlen om uit te kiezen, maar het is het beste om het winkelen zo eenvoudig mogelijk te maken door enkele belangrijke overwegingen te maken. Voordat je, je linkshandige gitaar koopt, besluit of je een traditionele akoestische gitaar of een elektrische akoestisch model wilt, dat betekent dat de gitaar aansluit op een versterker om meer geluid te produceren, perfect voor een live optreden of het opnemen van muziek.

Een andere factor om over na te denken is de gitaar stijl.

  • De meest populaire akoestische gitaar is de western gitaar. Deze gitaar produceert een solide, rijk geluid dat goed werkt voor de meeste muziek genres.
  • Een andere optie voor de klassieke muziek, folk of country muziek is een parlor gitaar of een steelstring gitaar.
  • Als je opzoek bent naar een iets meer intiemere geluid om in kleine zalen of voor familie en vrienden te spelen, dan is een mid-size gitaar de perfecte oplossing. Grand concert gitaren zijn kleiner en zeer geschikt voor kinderen.

 

Materiaal, nek en snaren

De hals van de gitaar moet een comfortabele pasvorm voor je lichaam hebben. Schat je lichaamsbouw in, en kies een linkshandige gitaar dat bij jouw lichaamsbouw past.

  • Als je groot en langere armen hebt en een langere bovenbouw hebt, een long-neck gitaar of een Jumbo gitaar zal beter voor je werken.
  • Als u echter een kleinere speler bent of je bent opzoek naar een linkshandige gitaar voor een kind, kies dan een gitaar met een smalle nek. Dit betekent dat een kleinere gitaar of een gitaar met een cutaway design het beste voor je is zodat het makkelijk te hanteren is om beter te spelen.

De meeste akoestische gitaren zijn gemaakt van hout, maar verschillende soorten hout veranderd het geluid van de muziek.

  • Spar en cedar zijn goede opties voor alle soorten muziek,
  • mahonie gitaren zijn perfect voor country, jazz en blues.
  • Cedar is geschikt voor fingerpicking,
  • en rosewood zorgt ervoor dat je gitaar to leven komt met diepe en heldere geluiden.
  • Voor een traditionele akoestische gitaar geluid, kies dan een rosewood western gitaar model.

Beginners starten meestal met zes snaren en werken zich op to 12 snaren- modellen.

 

Excentrieke merken

Het uitzoeken van de juiste linkshandige akoestische gitaar hangt af van vele factoren, en één van deze factoren is je budget. Gelukkig zijn er heel veel goede gitaren in alle prijsklassen dat goed werkt voor een linkshandige speler. Neem een een verder kijkje in Gomez, een betaalbare merk dat verschillende akoestische en elektrische modellen aanbied, of een high-end Seagull of Fender gitaar voor een luxueuzer instrument.

>> Shop hier voor een linkshandige akoestische gitaar >

 

Lees ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in