Home Elektrische gitaar Top 5 beste elektrische gitaren onder de 500€

Top 5 beste elektrische gitaren onder de 500€

0
Top 5 beste elektrische gitaren onder de 500€

Elektrische gitaren: de middenweg

Een elektrische gitaar die tussen de € 350 en € 500 kost vormt de middenweg tussen de goedkopere beginnersgitaren en de dure pro level gitaren. Deze gitaren zijn gebouwd als de professionele gitaren, maar om de kosten te drukken, zijn ze in landen als China, Indonesië en Mexico in elkaar gezet. Hierdoor denken veel mensen dat deze gitaren kwalitatief minder goed zijn dan de echte pro gitaren. Ik kan je echter verzekeren dat dat niet het geval is. Deze gitaren zijn elke cent die je ervoor betaalt waard.

Fender Standard Stratocaster

Sinds hij op de markt kwam is de Fender Stratocaster al snel een van de populairste gitaren ter wereld geworden dankzij zijn fraaie looks, goede geluid en uitstekende speelbaarheid. Gitaristen als Jimi Hendrix, David Gilmoure en Jeff Beck kozen de Stratocaster als hun favoriete gitaar.

Fender Standard Stratocaster – Een van de beste gitaren onder de € 500

Features:

 • Fender Stratocaster is een solid body gitaar met een body van elzenhout en een hals en fingerboard van essenhout. Deze twee houtsoorten passen goed bij elkaar en creëren samen een goed gebalanceerde gitaarklank.
 • De hals is bolt-on, wat betekent dat hij met 4 schroeven aan de body is vastgemaakt.
 • De gitaar heeft een moderne C-vormige hals, die goed aanvoelt en lekker speelt.
 • Er zijn 21 medium jumbo standaard frets.
 • Hij heeft ook een standaard Fender headstock met 6 die-cast tuners op 1 lijn en een chromen brug met tremolo in vintage stijl.
 • Deze gitaar is in 12 kleuren verkrijgbaar.

Deze gitaar heeft 3 standaard single coil pickups met 1 one master volume control 2 tone controls – een voor hals pickup, een voor midden pickup en een 5 way pickup switch.

Stratacasters staan bekend om hun heldere geluid, maar dat betekent niet dat hij het zwaardere werk niet aan kan. Ik zou deze gitaar aanbevelen aan flexibele gitaristen die een gitaar willen hebben die de meeste muziekgenres aan kan, zoals pop, rock, blues, reggae enz. Voor gitaristen die graag zwaardere genres spelen, zoals heavy metal, is deze gitaar minder geschikt.

>>> Bekijk hier alle Fender Standard Stratocaster modellen, prijzen & gebruikerreviews >>>

Epiphone Les Paul Standard Plustop Pro

Epiphone Les Paul gitaren zijn dankzij hun lage prijs, aantrekkelijke looks en goede geluid altijd al enorm populair geweest onder gitaristen. Als affiliate bij Gibson, de “vader” van de Les Paul, levert de Epiphone een goedkoper maar zeker niet slechter alternatief voor de Gibson Les Paul.

Features

Epiphone LP Plustop Pro heeft

 • een solid body van mahoniehout, met een essenhouten top, een mahonie hals en een fretboard van rozenhout. Mahonie brengt een warm midrange geluid voort, het rozenhout en essenhout voegen een vollere bas en hoge tonen toe, waardoor deze houtcombinatie perfect op elkaar is afgestemd.
 • De hals is set, wat betekent dat hij is vastgelijmd in de body. De gitaar heeft een slanke jaren ’60 stijl hals met 22 medium jumbo frets.
 • De headstock heeft een standaard 3 + 3 tuner lay-out met grover tuners. Plustop Pro heeft Epiphones eigen LockTone locking stopbar en staartstuk, waardoor het gemakkelijker snaren te vervangen zonder ze te moeten bijstellen.
 • Deze gitaar is verkrijgbaar in 10 kleuren.

Deze elektrische gitaar heeft 2 Epiphone ProBucker humbucker pickups die je kunt splitten in single coils. Hij heeft 2 volume controls, een voor elke en een 3 way pickup switch.

Al met al is dit echt een flexibel instrument dat bijna elk muziekgenre wel aan kan. Les Paul gitaren zijn zwaarder dan Stratocaster of Telecasters, maar zodra je daar eenmaal aan gewend bent, speelt en klinkt deze gitaar fantastisch.

Schecter Omen Extreme 6

Schecter gitaren bestaan al een tijdje, maar pas de laatste jaren hebben ze enorm succes met hun nieuwe gitaarlijn, dankzij de uitstekende bouw en betaalbare prijzen.  Schecter richt zich vooral op gitaren voor metalgitaristen, maar er zijn ook modellen voor gitaristen die wat minder zware muziek spelen.

Schecter Omen Extreme 6 – Een van de beste gitaren onder de € 450

Features

De Omen Extreme 6 heeft

 • een solid body van mahoniehout, met een essenhouten top en hals, en een rozenhouten fingerboard. Zoals ik hierboven al schreef, geeft deze houtcombinatie een fantastisch, gebalanceerd geluid.
 • De hals is bolt-on, dus met schroeven aan de body bevestigd.
 • Hij heeft 24 extra grote frets, een  3 + 3 tuner lay-out , tune – o – matic style brug met snaren die door de body gaan.
 • Er is ook een model met  een floyd rose tremolo.
 • Deze gitaar is verkrijgbaar in 3 kleuren.

Deze elektrische gitaar heeft 2 van Schecters zelf ontworpen high output humbucking pickups die je in single coils kunt splitten. Er zijn 2 volume controls, 1 tone control (die ook dienst doet als coil splitter) en een 3 way pickup switch.

Al met al is dit een gitaar voor gitaristen die houden van hard rock en heavy metal. Hij heeft alle ingrediënten om een vol en krachtig geluid te laten horen.

>>> Bekijk hier alle modellen, prijzen & gebruikersreviews >>>

Esp Ltd Ec – 256

ESP is een bekende Japanse fabrikant waarvan de Ltd line geweldige gitaren produceert voor een betaalbare prijs. Gitaristen als James Hetfield, Kirk Hammet en Ron Wood hebben hun eigen signature ESP gitaar.

ESP Ltd EC -265, one of the best guitars under 500 dollars

Features

 • De Ltd EC – 256 is een solid body gitaar met een mahoniehouten body en hals en een fingerboard van rozenhout.  De EC – 256 cherry sunburst en lemon drop modellen hebben ook een essenhouten top, terwijl de zwarte en gouden modellen een geheel mahoniehouten body hebben.
 • Het fretboard heeft  22 extra jumbo (grote frets)
 • de headstock heeft een 3 + 3 vintage style tuner lay-out. De tune – o – matic brug en staartstuk zorgen ervoor dat de EC – 256 toonvast is.

Hij heeft 2 door ESP ontworpen humbucker pickups en een 3 way pickup switch. Elke pickup heeft een eigen volume control en 1 master tone control die ook dienst doet als pickup splitter.

Deze gitaar heeft alles wat er nodig is voor een geweldige gitaar. Je kunt er echt alle kanten mee op en hij zal bij alle muziekgenres goed klinken.

>>> bekijk hier alle modellen, prijzen & gebruikerratings >>>

Ibanez Artcore AS73 Gitaar

Ibanez staat bekend om zijn gitaren die vooral voor metalgitaristen en gitaarvirtuozen als  Steve Vai en Joe Satriani gebouwd zijn. Deze gitaar is echter niet  bedoeld voor heavy metal, maar is nog steeds een geweldige gitaar.

Ibanez AS73 – een van de beste gitaren onder de € 450

Features

De Ibanez AS73 is een

 • semi-akoestische gitaar, dankzij de hollow body, waardoor het geluid bijna klinkt als dat van een akoestische gitaar. Hij heeft echter alle elektronica aan boord om ook een elektrische gitaar te zijn.  Door deze opzet heeft deze gitaar het beste van beide werelden en is het geluid vol en resonerend.
 • De body bestaat geheel uit essenhout en de slanke hals is van mahonie. Dit is een ongebruikelijke combinatie, maar klinkt verbluffend goed.
 • Het fingerboard is van rozenhout en heeft 22 soepele medium frets.
 • De klassieke 3 + 3 tuner lay-out op de headstock en de tune – o – matic brug en staartstuk maken dat deze gitaar toonvast blijft.
 • Hij is verkrijgbaar in 3 kleuren.

De AS73 heeft 2 van Ibanez’ eigen keramische humbucker pickups en een 3 way pickup selector switch. Elke pickup heeft zijn eigen volume en tone controls.

Dit is een perfecte gitaar voor pop, rock, jazz. Het is een goede gitaar om ritmes mee te spelen, maar kan ook fungeren als lead gitaar. Dankzij de hollow body klinkt hij unplugged luider dan andere elektrische gitaren.

>>> bekijk hier alle modellen, prijzen & gebruikerratings >>>

Conclusies

Deze beste elektrische gitaren top 5 is slechts mijn subjectieve mening over de beste gitaren onder de € 500. Ik ben echter van mening dat ik gitaren heb gekozen die het waard zijn om “de beste” genoemd te worden. Ze klinken geweldig, zitten goed in elkaar en doen wat ze moeten doen. En dat is toch waar iedere gitarist naar op zoek is.

 

Nog niet uit?

>> Lees hier onze elektrische gitaar kopen tips >

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in