Home Elektrische gitaar Top 3 elektrische Ibanez gitaren

Top 3 elektrische Ibanez gitaren

0
Top 3 elektrische Ibanez gitaren

De Japanse gitaarfabrikant Ibanez staat synoniem voor veelzijdigheid en functionaliteit. Ze hebben een groot aanbod aan elektrische gitaren voor beginnende spelers, maar ook voor gevorderden. Omdat het bedrijf al bestaat sinds de jaren twintig van de vorige eeuw, is de keuze aan modellen enorm groot. Enkele Ibanez gitaren zijn echter extra de moeite waard om naar te kijken. De Ibanez Jem, Artcore en RG hebben hun lange leven en de kritische beoordelingen van de muziekindustrie glorieus doorstaan.

Ibanez Jem

Ibanez Jem gitaar - ibanez gitarenDe Jem werd in 1987 ontworpen door Ibanez in samenwerking met Stev Vai. Ibanez Jem gitaren kunnen enorme geluidsniveaus aan op hoge snelheid. Ze hebben een ultra gladde hals die bestaat uit vijf delen van esdoorn- en walnotenhout en zijn daardoor zeer duurzaam en stabiel is. Het dunne, platte profiel maakt hem gemakkelijk om vast te pakken, zelfs voor mensen met kleine handen en de 43mm topkam zorgt voor een fijne afstand tussen de snaren. De kast van de Ibanez Jem is gemaakt van elzenhout, wat voor een heldere vintage klank zorgt die perfect is voor zowel akkoorden als solo’s. De eerste modellen hadden een DiMarzio humbucker op de hals en een op de brug. Dit design werd pas in 1992 veranderd, toen een nieuwe versie van de Jem werd geïntroduceerd. Deze Ibanez gitaar kreeg de bijnaam de EVO, vanwege de DiMarzio Evolution elementen op de nek en op de brug, in combinatie met een enkel element in het midden.
>> Hier vind je de beste online aanbiedingen >

Ibanez Artcore

Ibanez Artcore gitaarAls je op zoek bent naar een betaalbare, maar betrouwbare Ibanez Elektrische gitaar, bekijk dan de Ibanez Artcore eens. Hij is ontworpen in 2002 met de achterliggende gedachte om een gitaar te maken die ook betaalbaar is voor mensen die nieuw zijn in de wereld van gitaren. Sinds hij op de markt is heeft de Artcore een goede reputatie opgebouwd. Het is één van de beste gitaren op de markt voor een lage prijs. Ook hebben klanten de keuze uit meerdere designs. Ibanez heeft de afgelopen jaren een aantal verschillende Artcores op de markt gebracht, met zowel holle als massieve kast. De Artcore AF75 elektrische gitaar heeft een holle esdoornen kast, die voor resonantie zorgt zonder ongewenste feedback en hij is ideaal geschikt voor lichte muziek zoals jazz. De Artcore gitaren met een massieve kast zijn juist het beste geschikt voor rock en hardcore muziek.
>> Hier vind je de beste online aanbiedingen >

Ibanez RG

Ibanez RG gitaar - ibanez gitarenVanwege de populariteit van deze gitaar, zijn er meer variaties van de Ibanez RG, dan van welke Ibanez gitaar dan ook. De RG, ook wel Roadstar Guitar, heeft een lange, dunne hals en een wijd, plat gevormd fretboard met een twee octaven. De vorm brengt de snaren dichter bij de hals, waardoor het spelen van akkoorden gemakkelijker wordt. Dit is vooral belangrijk bij het spelen van wat agressievere muziekstijlen. Uiteindelijk is de RG vooral bekend omdat het een gemakkelijk bespeelbare 7-snaars gitaar is; ook al raken 7-snaars om de zoveel tijd weer in of uit de mode. Het fretboard is gemaakt van rozenhout of van esdoornhout en de kast is over het algemeen gemaakt van lindehout of van mahoniehout.
>> Hier vind je de beste prijzen voor Ibanez gitaren >

 

Lees ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in