Linkshandige basgitaar kopen gids

Gitaristen voelen zich het meest op hun gemak als ze het instrument kunnen vasthouden en de snaren kunnen bespelen met hun dominante hand. Spelen op een basgitaar die speciaal gemaakt is voor linkshandige gitaristen is dan ook de ideale optie. Je moet de verkrijgbaarheid van linkshandige basgitaren en populaire merken nagaan voor je de aankoop doet.

»» De nieuwste linkshandige basgitaren vind je hier »

 

Een linkshandige Basgitaar

Linkshandige basgitaar kopen tips
klik om te vergroten

Sommige linkshandige muzikanten draaien rechtshandige gitaren om en spelen met de snaren omgekeerd, terwijl andere ook de snaren andersom op het instrument zetten. Maar deze beide mogelijkheden hebben het nadeel dat belangrijke onderdelen, zoals de brug, elementen, kabelaansluitpunten, regelaars en zelfs de draagriem op de verkeerde plek zitten. Daarom is een speciale linkshandige basgitaar een verstandige aankoop.

 

Verkrijgbaarheid van linkshandige basgitaren

In een rechtshandige wereld is het aandeel linkshandigen maar ongeveer 15 % van de bevolking. Er is groeiend aantal linkshandige gereedschappen die makkelijker te gebruiken zijn, zoals scharen, golfclubs, en basgitaren. Maar vanwege hun kleinere productieaantallen zijn deze linkshandige voorwerpen vaak duurder dan de rechtshandige versies. Fysieke muziekwinkels zullen er waarschijnlijk geen voorraad van linkshandige gitaren op na houden, dus is online kopen vaak de beste mogelijkheid.

 

Hoe vindt je de beste linkshandige basgitaar

Veel fabrikanten maken linkshandige modellen van basgitaren, onder meer Gibson, Fender, Squier, Musicman, en Ibanez. Er zijn andere fabrikanten die aangepaste modellen maken, zoals Clover, Crafter, Mike Lull, en Michael Tobias. Als je een instrument koopt, beslis dan of je een linkshandige akoestische of elektrische basgitaar wilt hebben.

Ga dan na of het een specifiek linkshandig instrument is of een omgekeerde rechtshandige. Als je een gitaar van een duur merk tweedehands koopt, controleer dan of de vorige eigenaar aanpassingen aan het model heeft gemaakt en of ze ongedaan te maken zijn. De body en de hals van het instrument moeten in goede conditie zijn, zonder zichtbare slijtage of scheuren, en alle kabels en toebehoren voor elektrische instrumenten moeten meegeleverd worden.

»» Bekijk de beste linkshandige basgitaar modellen »

 

Lees ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in